Posts Tagged ‘despre ulei de cocos’

Masaj cu ulei de cocos

Foarte multe studii din ultima perioadă au dovedit că Uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Nu este utilizat doar ca aliment, ci si ca produs dermatocosmetic.

Uleiul de cocos conține foarte multe grăsimi saturate, respectiv trigliceride cu lanț mediu care sunt metabolizate diferit. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, are efecte anti-imbatranire. Vitamina E încetineste acest proces și contribuie la estomparea ridurilor și a petelor. Masajul cu ulei de cocos este remediul perfect împotriva stresului, calmând afecţiuni dermatologice precum dermatitele, eczemele şi psoriazisul.

Este recomandat masajul intregului corp cu acest ulei/unt de cocos. Este recomandat pentru orice varsta si pentru toate tipurile de piele, lasa pielea moale, radianta.

Compozitia uleiului de cocos:
-Acizi grasi saturati – majoritatea dintre acestia sunt trigliceride care se asimileaza foarte bine in organism. Acidul lauric este prezent in cantitatea cea mai mare in acest ulei cu un procent de peste 40%, urmat de acidul capric, caprilic, miric si acidul palmitic.
-Acizi grasi polisaturati – acidul linoleic.
-Acizi grasi monosaturati – acidul oleic.
-Polifenoli – cocosul contine acid galic, cunoscut si ca acid fenolic. Acesti polifenoli sunt responsabili pentru aroma si gustul uleiului virgin de cocos.
-Derivati ai acizilor grasi – betaina, etanolamida, esteri grasi, monogliceride, polisorbati, poliesteri.
-Cloruri, alcooli grasi si derivati ai alcoolilor grasi.
-Vitamina E, vitamina K si minerale precum fierul.